Csepp-Kőker Kft.
Közel a természethez...

Természetes kő

Amint magunk elé idézzük az emberi kultúra fennmaradt legősibb emlékeit, a kőszerszámokat, az egyiptomi piramisokat, angliai és skót megalitokat, a varázslatos inka, hindu templomokat, az itáliai domboldalak teraszos támlafalait, a görög amfiteátrumokat, látjuk, hogy a kő iránti rajongásunk egyidős magával az emberiséggel.

A mai technokrata világban a terméskő, mint építő- és burkolóanyag, újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nemcsak szépségével és tartósságával győz meg a modern építőanyagokkal szemben, hanem azzal a képességével is, mellyel a természet érintetlen nyugalmát képes belopni élettereinkbe. A természetben nincs véletlen; viszont az érvényesülő törvényszerűségek sem hoznak létre olyan szabályszerű ismétlődéseket, melyek általánosítások felállítására alkalmasak. A terméskövek az elemek csoportosulása folytán jönnek létre. Az elemek eloszlásánál a sűrűség szerint való elrendeződés elve érvényesül.

A természetes kő, mint burkolóanyag a mai építészetben igen népszerű. Mégsem csupán divatról van szó, hiszen esztétikai értékénél fogva már az ókorban is kedvelt burkolóanyag volt.